Hoe we werken

Ons proces

Een goede start van de samenwerking is van groot belang. Of het nu gaat om het realiseren van een idee, het maken van een prototype of een bestaand product. Ons proces begint bij het leggen van persoonlijk contact. Dit stelt ons in staat nauwkeurig te inventariseren wat de wensen zijn ten aanzien van de mogelijke opdracht. Daarnaast stelt het ons in staat om de juiste vragen te stellen en afwegingen te maken om het project uit te voeren.

Na dit gesprek weten beide partijen wat de vervolgstap zal zijn. Uiteindelijk zal het idee of prototype op een tekening worden vastgelegd. Aan de hand van deze tekening bepalen we wat de prijs zal zijn. In het geval van een bestaand product zullen we vragen om een tekening (PDF/Step file) om een offerte op te stellen. U weet dan wanneer en voor welke prijs u een perfect product van ons mag verwachten. Wanneer u vervolgens overgaat tot het plaatsen van een order spreekt u uw vertrouwen in ons uit. Wij zullen er dan alles aan doen om dit vertrouwen niet te beschamen.

Betrouwbaar en Flexibel

Omdat wij ook eigen producten produceren weten wij als geen ander de waarde van een betrouwbare leverancier. Wij snappen dat wanneer een speler in de keten zijn afspraken niet nakomt, de rest van de keten er last van heeft en wellicht daarmee hun afspraken niet meer kan nakomen.

Wij geloven dan ook in de kracht van een duurzame relatie en zullen er dan ook alles aan doen om de gemaakte afspraken daarin na te komen. We proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen.

Kwaliteit

Uiteraard zijn we ISO 9001 gecertificeerd en handelen daar ook naar. We kunnen zo nodig de geproduceerde producten voorzien van de benodigde certificaten ( 3.1, 3.1 opgewaardeerd of 3.2 ), meetrapporten, charpy-, hardheid- en penetranttesten. Noem het maar.

Ons ervaren en hoog gekwalificeerd personeel staat voor u klaar om uw opdracht tot de puntjes te verzorgen. Hierbij is het leveren van een constante kwaliteit ons credo. Middels ons KMS en het programmeren in Fusion 360 worden fouten voorkomen en produceren we zoveel mogelijk volgens het ‘first time right’ principe.

Ingangs- en uitgangscontrole middels PMI

Daarbij zij we zeer kritisch in wat wij onze fabriek uitsturen. Zo controleren wij alle inkomende en uitgaande metalen om er zeker van te zijn dat wij leveren wat we zeggen dat we leveren. Wanneer dit namelijk niet het geval is weten wij dat voor u de gevolgen enorm kunnen zijn. We zijn in het bezit van een Hitachi Vulcan Smart+ die het mogelijk maakt het metaal te identificeren en te controleren of dit overeenkomt met de order en het bijgaande certificaat.

Traceerbaarheid

We merken dat bij onze klanten de traceerbaarheid van de producten een steeds belangrijker onderwerp is. Wij kunnen desgewenst de verpakking en/of het product voorzien van een unieke bar- of QR code. Hierdoor wordt het logistieke proces eenvoudiger maar ook is bijvoorbeeld herkomst, materiaalsoort, revisienummer, batchnummer, productiedatum te allen tijde te herleiden.

One-stop-shop

Naast het draaien en frezen kunnen wij voor u ook andere bewerkingen verzorgen. Denk dan aan het vulkaniseren van rubber op metaal, spanningsarm gloeien, kleine las werkzaamheden, anodiseren, galvaniseren , lasergraveren, vlak leppen.

Daarnaast verzorgen wij voor u graag de assemblage van kleine series. Ons streven is om u volledig te ontzorgen en zoveel mogelijk te fungeren als een one-stop-shop.